You are currently viewing Voša zimuje u Turskoj, evropske ambicije kluba

Voša zimuje u Turskoj, evropske ambicije kluba

Fudbaleri Novosadske Vojvodine se već pet dana nalaze u Turskoj, gde obavljaju pripreme za nastavak prolećne sezone u Superligi Srbije. Crveno – beli su već odigrali dve od četiri zakazane prijateljske utakmice. Prvi protivnik je bio Ruski Nižnji Novgorod, koji je porazio Novosađanje rezultatom 2:0. Trener Slavoljub Đorđević nije bio zadovoljan igrom i uočenim brojnim slabostima, ali je svestan da se radi o samom početku priprema i problemi su očekivani.

Već u drugom kontrolnom meču, Stara dama je pokazala napredak u igri, a šansu su dobili većina igrača na koje klub računa u ovom trenutku. Rezultat nije izostao, pa je Poljski prvoligaš Slask poražen sa 2.0. Golove su postigli Busnić u 19. i Stevanović i 69.minutu utakmice.
Inače, Vojvodina će u nastavak sezone ući pojačana, jer su potpise na saradnju do sada stavili nekolicina novih igrača. U klub se vratio golman Emil Rockov iz Fehervara, kao i desni bek Milan Lazarević, a pristigao je i napadač Bojan Matić, koji je takođe u jednom delu karijere bio član Vojvodine. Ugovore su produžili Dejan Zukić i Mirko Topić.
Kao što je poznato, prolećni deo sezone u Srbiji se nastavlja 12.februara, a Vojvodina se sastaje na svom stadionu sa Kruševačkim Napretkom. Novosađani upravo sa Kruševljanima dele četvrto mesto na tabeli sa po 30 osvojenih bodova.
Kako ističu u upravi Novosadskog kluba, ništa osim izlaska na Evropsku scenu i nardene sezone, ne bi zadovoljilo apetite i želje onih koji su privrženi popularnom klubu.