You are currently viewing Vrhunac ludosti- tri svjetska prvenstva u vaterpolu u godinu i pol dana!

Vrhunac ludosti- tri svjetska prvenstva u vaterpolu u godinu i pol dana!

Svjetska plivačka organizacija FINA ne prestaje iznenađivati, a najnoviji potez krovne plivačke organizacije izazvat će nedvojbeno ogorčenje najboljih vaterpolista svijeta.

Prije samo nekoliko dana odlučili su čelnici FINA-e da SP u japanskoj Fukuoki odgode za sljedeće ljeto- 2023. godine. Već ta najava je izazvala čuđenje s obzirom da se redovno planirano SP u Dohi planira održati u siječnju 2024. budući je navedena godina olimpijska.

A sada je FINA odlučila da ta dva svjetska prvenstva nisu dovoljna nego da će se ove godine odigrati još jedno?! i to s početkom od 2. srpnja 2022. Domaćin je, pogađate, uvijek spremna Budimpešta.

Ali ni to nije kraj ludostima. Na dan kad treba početi SP u Budimpešti trebalo bi se održati i finale LP u vaterpolu u Beogradu. A da najboljim svjetskim vaterpolistima baš potpuno prisjedne ljeto potrudila se FINA odučivši da i finalni turnir Svjetske lige bude krajem istog tog mjeseca srpnja 2022. Kad pomislite da je tu kraj mukama vaterpolista, podjećamo vas da se 27. kolovoza do 10. rujna 2022. u Splitu igra europsko vaterpolo prvenstvo.

Ne možete vjerovati? Niste jedini. Reakcije klubova i igrača tek očekujemo.