You are currently viewing Vujošević otkrio detalje o odlasku Gagića: Dve osobe su radile protiv Partizana
Foto: screenshot/youtube.com

Vujošević otkrio detalje o odlasku Gagića: Dve osobe su radile protiv Partizana

Trofejni trener „crno-belih“ osvrnuo se u podkastu „Partizan histerikal“ na poslednju sezonu njegovog mandata koja je obeležena gubitkom titule nacionalnog šampiona i kako kaže, „brojnim opstrukcijama“.

Sredinom sezone 2014/15 klub je posle dve i po godine napustio centar Đorđe Gagić. Spekulisalo se o razlozima odlaska usred sezone, a Vujošević je sa ove vremenske distance dao svoje viđenje slučaja.

– Gagić je napustio Partizan vođen interesima Crvene zvezde, a da toga nije bio svestan. Otac od njegove tadašnje supruge radio je u valjevskoj košarci, pa je i on uz mnoge trenere učestvovao u raznim konsulaticijama. Crvena zvezda je na kraju zvala Gagića znajući da ne sme da prihvati tu ponudu – navodi Vujošević i dodaje da je čelinik najvećeg rivala imao uticaj na Gagićevu odluku:

– Malo ga je taj poziv dražio. Imali smo mi informacije o nekim sastancima u Valjevu gde je i prvi čovek Crvene zvezde učestvovao i govorio mu o ponudama koje po završetku sezone više nisu postojale od strane crveno-belih. Đorđe zbog navijača Partizana nije smeo da prihvati njihovu ponudu. Odlaskom Gagića Partizan je ostao na jednom centru, pa smo morali da dovedemo Đumića – objašnjava Vujošević.

Partizan je želeo da uspostavi saradnju sa Aleksom Marićem, koji je u sezoni 2009/10 bio važna karika Partizanovog pohoda na F4 Evrolige u Parizu.

– Tokom te sezone Aleks Marić je pokazivao interesovanje da se vrati u Partizan, ali taj transfer je onemogućen preko Miška Ražnatovića takođe u interesu Zvezde – zaključuje Vujošević.