You are currently viewing Xavi: „Barca je izgubila svoj stil igre, a mi moramo da ga vratimo.“

Xavi: „Barca je izgubila svoj stil igre, a mi moramo da ga vratimo.“

Barcelona je sinoć odigrala utakmicu 18. kola La Lige, gdje su ugostili ekipu Elchea, te slavili rezultatom 3:2.

Na poluvremenu Barca je imala duplu prednost, jer je u 16. minuti prvo pogodio Jutgla, da bi u 19. minuti  prednost duplirao Gavi.

Ipak drugo poluvrijeme donosi dosta više zanimljovosti. Gosti u samo dvije minute uspjevaju poravnati rezultate, jer u 62. minuti pogodio Morente, da bi minutu poslije zabio i Milla.

Ipak, dodatnih glavobolja Xavija riješio je mladi Nico, koji je pogodio u 85. minuti i postavio konačan rezultat od 3:2.

Barca je izgubila svoj stil igre, a mi moramo da ga vratimo. Nisam bio ovdje šest godina i neke stvari su me taktički iznenadile. Nisam bio tu, pa ne znam ko je odgovoran za ovakvo stanje, ali svakako su nam otežali posao. Velika većina igrača ne razumije pozicionu igru. Ja sam neke mehanizme takve igre znao otkad sam imao 11 godina, a sada u timu imamo fudbalere koji to ne znaju“, rekao je Xavi, te dodao i sljedeće:

„Drago mi je što se moji mladi igrači ne boje, iako neki imaju po 17 godina. Imaju jake ličnosti, naročito Gavi, koji je protiv Elchea bio spektakularan. Ja sam se sa 18 godina malo plašio kada sam izlazio na teren“,

Nakon ovog susreta Barcelona se nalazi na 7. mjestu La Lige, a za najvećim rivalom Real Madridom zaostaje velikih i možda nedostižnih 15 bodova.

U narednom kolu ih čeka zakuhtala Sevilla, koja je u jučerašnjem meču savladala Atletico Madrid.