You are currently viewing Zaoštrava se atmosfera pred izbore u FSS!

Zaoštrava se atmosfera pred izbore u FSS!

Nekadašnji prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Nebojša Leković kandidovaće se za predsednika ove organizacije, potvrdio je u razgovoru za „Žurnal“.

Nenad Bjeković je glavni kandidat za preuzimanje funkcije prvog čoveka Saveza naredne godine, ali konkurenciju bi mogao da dobije u vidu Lekovića koji je na tom mestu boravio od 2001. do 2005. godine.

„Dugo sam se dvoumio i doneo odluku – biću kandidat na izborima! Po informacijama iz svih regiona, većina ljudi bi se radovala da budem predsednik FSS. Svakodnevno me zovu dobri sportski radnici i jasno im je, kao i meni, da stanje u fudbalskoj Srbiji nije dobro“, kazao je Leković.

On je potom predočio svoj životopis podsetivši javnost gde je radio, ističući još jednom da je srpski fudbal u velikom problemu.

„Imam dosta iskustva. Dugo sam bio član parlamenta, po zanimanju pravnik – advokat, bio sam predsednik FSS, generalni sekretar Crvene zvezde kada je godinu završila u plusu. Od 2001. do 2005. vodio sam FSS, napravili smo u tom periodu veliku akciju pomoći klubovima u opremi, oslobodili ih sudijskih troškova. Fudbal je kod nas otišao u naopakom pravcu 2005. Očigledno je najzagađeniji deo društva“, smatra on.

Napomenuo je kako ne shvata da niko od članova uprave Crvene zvezde nije prisustvovao dodeli godišnjih nagrada Fudbalskog saveza Srbije, te da to mora da se promeni.