You are currently viewing Zašto nema Luke Jovića? Anćeloti dao nelogičan odgovor
Foto: twitter.com/Real Madrid C.F.

Zašto nema Luke Jovića? Anćeloti dao nelogičan odgovor

Fudbaleri madridskog Reala završili su takmičenje u Kupu kralja posle poraza od Atletiko Bilbaa 1:0.

Real je u važnoj utakmici bio lišen pomoći Karima Benzeme koji je povređen. Po završetku susreta novinarima se obratio trener kraljevskog kluba Karlo Anćeloti koji je za meč sa Bilbaom izostavio klasične napadače iz startne postave – Luku Jovića, Azara, Sebaljosa, Bejla.

– Toni Kros je bio odsustan zbog umora, kao i Vinisijus. Mislio sam o izmenama za produđetke, ali ih nije bilo… Da li je neko od igrača kažnjen? Nemam šta da kažem… Nema kažnjenih igrača. Sebaljos i Valjeho takođe nisu igrali. Oni su na istom nivou kao i ostali koji nisu ulazili. Moramo da budemo iskreni – reči su Anćelotija posle neprijatnog poraza.

Iako su španski mediji najavili Jovića od početka utakmice umesto Benzeme, reprezentativac Srbije nije ušao u igru tokom meča sa Bilbaom. Upitan o razlozima svoje odluke Anželoti je kratko konstatovao:

– Nemamo igrače Benzeminog kvaliteta – izričit je bio Italijan.

Real Madrid je tokom januarskog prelaznog roka odlučio da zadrži Jovića na insistiranje italijanskog trenera, što se posle najnovijih dešavanja može protumačiti kao nelogična odluka. Srpskom reprezentativcu potrebne su utakmice i golovi, kako bi se vratio u prepoznatljivu formu.