You are currently viewing Zašto Novak Đoković nije fer-plej? Besmisleno objašnjenje za izostanak priznanja

Zašto Novak Đoković nije fer-plej? Besmisleno objašnjenje za izostanak priznanja

Najboljeg reketa sveta, Novaka Đokovića, ponovo je zaobišla nagrada za fer-plej igrača, i već peti put zaredom dodeljena je španskom teniseru Rafaelu Nadalu.

Prestižna teniska nagrada „Stefan Edberg“ koja se dodeljuje od 2004. godine, ima značajnu ulogu u reputaciji svakog igrača. Uprkos planetarno poznatom odnosu Novaka Đokovića prema tenisu kao sportu, terenu, igračima i  navijačima belog sporta, za ovu nagradu bio je nominovan samo 2011. godine. Tada nije pobedio, a nije više ni nominovan za istu.

 

Nagrada za fer-pleja dodeljena je Rodžeru Federeru čak 13 puta, a Nadal je ovogodišnji dobitnik koji je, peti put po redu proglašen za igrača sa najvišim kvalitetima na terenu i van njega.

 

Iako je Novak oličenje sportskog ponašanja u svim aspektima, prema analizi komisije njemu ova nagrada izmiče zbog naboja emocija koje ne uspeva da kontroliše na terenu, uzvraćanja negativnih komentara publici tokom meča, lomljenja reketa i mnogih drugih nesportskih reakcija koje ispoljava.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole)

 

Novak Đoković je najbolji igrač u istoriji tenisa, stoga je veoma verovatno da ga besmislena objašnjenja za izostanak priznanja, kao i nedostatak nagrade fer-pleja neće remetiti za dalje pomeranje granica u belom sportu.