You are currently viewing Zavrtela se trenerska vrteška u superligi Srbije!

Zavrtela se trenerska vrteška u superligi Srbije!

Posle samo jednog prolećnog kola u Superligi Srbije zavrtela se trenerska vrteška!

Prvi klub koji je ovog proleća koji je napravio rokadu na trenerskoj klupi je Spartak iz Subotice. Poraz na startu prolećnog dela Super lige doneo je ostavku iskusnog stratega Vladimira Gaćinovića koji se tek nedavno vratio na klupu kluba sa krajnjeg severa zemlje.

Brzo su u Subotici pronašli zamenu. I to kakvu! Na klupi Spartaka će u budućnosti sedeti Nebojša Vučković, kojem ovo nije prvi boravak u ovom timu. On je 2019. godine promovisan za prvog trenera Omladinske škole Spartaka, da bi sada dobio posao u prvom timu.

Vučković je rođen u Rijeci gde je do 23 godine igrao fudbal. Nakon toga 11 godina provodi u Holandiji i to u redovima slavnog PSVa. Dugogodišnji rad i saradnja s nizom klubskih legendi te svakodnevno praćenje rada prvog tima pod stručnim vođstvom Ronalda Kumana, Huba Stivensa, Erika ten Haga, Dika Advokata kao i Filipa Kokua dovelo je Nebojšu Vučkovića do PRO licence i trenerske profilacije u metodologiji rada, trenažnih procesa, obuci trenerskih i igračkih kadrova.

Tada je Nebojša Vučković  izučio strukturu i procese omladinske škole. U 275 službenih utakmica koje je vodio sa pozicije glavnog trenera, sa PSV amaterima osvojio je prvenstvo i postavio temelje ženskog profesionalnog fudbala u južnoj Holandiji.