You are currently viewing Zidanu draža Francuska od Pariza!

Zidanu draža Francuska od Pariza!

Za Zinedina Zidana nema zime. To što trenutno nema treneraki angažman je više stvar njegove lične odluke!

Već neko vreme fudbalska Evropa je u isčekivanju gde će Francuz nastaviti karijeru. Uveliko se već pominje da bi vrlo brzo mogao da zameni Maurisija Poketina na klupi PSGa. Spremni su bogati vlasnici kluba sa „Parka prinčeva“ da ispune svaku Zidanovu želju, ali sada izgleda da fudbaler koji je Francuskoj doneo titulu prvaka sveta ima drugačije planove.

Po pisanju dobro obaveštenog RMC SportaZidanov prioritet je uloga selektora Francuske. Iako je na tom mestu od 2012 njegov saigrač Didije Dešamp „Trikoliorima“ doneo drugu titiulu svetskog prvaka, Zinedin Zidan bi ga rado zamenio na selektorskoj poziciji.

Kako prenosi RMC Sport Zidan je odbio PSG jer je načuo da bi Dešamp mogao da naspusti klupu Francuske nakon predstojećeg Mundijala. To ni malo ne odgovara šeicima iz Pariza koji nisu zadovoljni kako Poketino vodi ekipu. Ultimatum sa kojim se Argentinac suočio je osvajanje „Ušatog pehara“ namenjenom prvaku Evrope.

Da li će uspeti da odoli pristiscima i produži svoj mandat u Parizu videće se uskoro kada čeka ga verovatno najteža moguća prepreka u ovom trenutku – Real Madrid. A tek je osmina finala…

U slučaju neuspeha Poketino će gotovo sigurno biti smenjen, ali izgleda da će morati neko drugo da ga nasledi umesto Zidana.