You are currently viewing Životna drama legende Šahtjora: Srna u skloništu čeka evakuaciju iz Ukrajine
Foto: instagram.com/darijosrna

Životna drama legende Šahtjora: Srna u skloništu čeka evakuaciju iz Ukrajine

Legendarni kapiten hrvatske reprezentacije i Šahtjora iz Donjecka nalazi se u velikim problemima, posle izbijanja rata u Ukrajini.

Srna je godinama na poziciji sportskog direktora Šahtjora, a za HRT je dao svoje viđenje aktuelne situacije u Ukrajini.

– Većinom smo u skloništu, čekamo neke novosti da možemo napustiti grad. Situacija je teška, nadamo se da će biti u redu i da će sve završiti mirom – reči su sportskog direktora Šahtjora.

Zajedno sa Srnom u slavnom ukrajinskom klubu zaposleni su bivši hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević, kao i dvojica fizioterapeuta, takođe poreklom iz Hrvatske.

– Kontaktirali smo hrvatsku ambasadu, ali nažalost nemaju nikakve novosti za nas, nemaju ništa. Odgovor je – videćemo, čekaćemo. Koliko se može čekati, ne znam. Znam da je konzulat Portugala juče poslao jedan kombi za naše igrače i drugi za trenere, da je Izrael isto poslao auto. Italijani koji su sa mnom isto su u kontaktu sa ambasadom, rekli su im da ostanu u hotelu, Brazilcima su isto rekli da ostanu tamo… Ne znam, niko ne preduzima nikakve konkretne korake, nadamo se da će biti sve u redu – navodi Srna u izjavi za HRT.

Prethodno je čitav klub zajednos sa hrvatskim članovima napustio Donjeck i sklonio se u Kijev. Vihor rata je brzo stigao do prestonice Ukrajine.

– Ne znam stvarno šta da kažem više, ne znam. Nemam komentara, sa tim idem da spavam svaku noć, sa time se budim tako da mi ništa nije jasno. U odnosu na Kijev sada je situacija malo gora. U Donjecku smo mi, plus-minus, otišli na vreme, sada čak i nismo. Prema tome, nadamo se najboljem ishodu. Sada nismo uspeli pobeći na vreme jer niko nije očekivao ovakvu situaciju – objasnio je i dodao:

– Samo da pređem granicu, da dođem do neke granice Evropske unije i da uđem „svoj na svome“, jer ovo jednostavno nema smisla za nikoga. Ovo su takvi stresovi i takvi šokovi da ne znam šta da vam kažem. Teška je ovo situacija. Dva dana smo već u skloništu, izađemo tu i tamo, odem kući po neke stvari pa se vratimm, jer je to blizu – navodi Srna.