You are currently viewing ,,Zlatna rukavica,, se održava u Loznici.

,,Zlatna rukavica,, se održava u Loznici.

Međunarodni turnir ogromne tradicije i istorije, 64. po redu „Zlatna rukavica“ ovaj put održava se u Loznici i okupio je boksere i bokserke iz 18 zemalja: Alžir, Azerbejdžan, BiH, Bugarska, Hrvatska, Kuba, Engleska, Gana, Izrael, Kirgistan, Moldavija, Severna Makedonija, Crna Gora, Rusija, Slovenija, Srbija, Slovačka i Tanzanija.

Loznica na Drini dobila je tu čast da ugosti 90 aktera plemenite veštine, koji zajedno sa njihovim trenerima i štručnim timovima čine preko 150 gostiju.

Prestižni turnir u hali Lagator startuje 15. decembra, a velika finala rezervisana su za subotu veče 18. decembra sa početkom do 17 časova uz direktan TV prenos na TV Arena Fight, koji će takođe uživo prenositi i mečeve polufinala. Komentatori polufinalnih i finalnih mečeva biće legenda jugoslovenskog boksa Mujo Bajrović i naš poznati glumac i veliki poznavalac boksa Slaviša Čurović. Ulaz je besplatan za sve dane takmičenja.
Velika očekivanja imamo od najmlađeg reprezentativca najlakše težinske kategorije Omera Ametovića koji je na Svetskom prvenstvu u Beogradu pokazao veliki potencijal, hrabrost i srčanost.

“Tradiciju moram da nastavim, zato sam tu, u ringu svaki dan, to je moj put i moj san. Sa svakog takmičenja medalja za Srbiju, stremim uvek najsjajnijoj, ali svaka medalja je medalja i u sube joj ne gledam. Odmah po završetku takmičenja u Areni nastavio sam da radim svakodnevno i pripremam se za finiš sezone. Verovao sam da ću se naći na spisku takmičara “Zlatne rukavice” i evo tu sam izuzetno motivisan da pružim sjajne partije koje će me odvesti do cilja, do trijumfa u hali koja je oduvek bila simbol boksa. Verujem da će publika ispuniti Lagator do poslednjeg mesta i pomoći nam u rešavanju zadatka koji smo sebi postavili, a to je osvajanje zlatnih medalja za Srbiju” – istakao je 19-godišnji Ametović koji se takmiči u kategoriji do 48 kilograma i jedna je od naših uzdanica koju vidimo na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

“Želimo još jednom da pokažemo da je srpski boks mnogo napredovao, da takmičarsku 2021. koja je za sve nas bila neponovljiva godina izazova, velikog rada, velikih trenutaka karijere, svega onoga što smo oduvek sanjali, a nismo doživeli, od priprema na najvišem vrhu Evrope Elbrus na Kakvkazu do beogradske Arene i Svetskog prvenstva. Svi naši reprezentativci su spremni i jedva čekaju mečeve. Pozivam publiku iz Loznice, ali i okolnih gradova da dođu i da uživaju u kvalitetnim borbama i boksu u hali Lagator koja je simbol plemenite veštine na našim prostorima. Prethodne nedelje preskočio sam jedan deo treninga jer mi se opet javila povreda ruke, ali mislim da je to prošlost. Učiniću sve da pobedim rivale i Srbiji donesem zlato u super teškoj kategoriji” – zaključio je srpski kapiten Vladan Babić.