You are currently viewing Zlatni mesec Intera, fantastičnom serijom pobeda do preokreta

Zlatni mesec Intera, fantastičnom serijom pobeda do preokreta

Ovo je period godine kada se fudbalska lopta ne kotrlja terenima većeg dela Evrope.. Božićni i novogodišnji praznici, prilika za predah i pripremu za nastavak obaveza. Sam finiš polusezona neko je iskoristio slabije, neko dobro, a Milanski Inter najbolje. Period između 21.11. i 22.11. ove godine, biće u ovom klubu zapamćen kao zlatni mesec.

Tog 21.11. u Milano na Đuzepe Meacu je stigao tadašnji lider prvenstva, zahuktali Napoli, sa velikh sedam bodova prednosti. Kada je Zielinski u 17.minutu tog meča poslao loptu iza leđa Handanovića, Interovom navijaču ninašta dobro nije slutilo. U tom trenutku, Inzagijeva četa je imala dvocifren bodovni deficit u odnosu na Trenutnog protivnika i lidera.
Od 25.minuta derbija Inter – Napoli, priča dobija drugi tok, kao i aktuelno prvenstvo. Tada je Čahanoglu izjednačio na 1:1, kasnije je Perišić doneo vođstvo a Lautaro Martinez overio pobedu. Razlika je smanjena na – 4 u odnosu na lidersku poziciju, koju su u tom trenutku delili Napoli i Milan, koji je prethodne večeri poražen u Firenci.
Gol kojim je Mertens ublažio poraz Napolitanaca na tom meču, bio je poslednji koji je Inter primio do kraja polusezone. A odigrano je još šest prvenstvenih mečeva. redom su padali Venecija, Specija, Roma, Kaljari, Salernitana i Torino. Sem na poslednjem meču, protiv Torina, kada su slavili minimalno, u svim duelima nero – azzurri moćni, ubedljivi dominanti. U mesec dana, na sedam utakmica, od Napolija do Torina, 21 osvojen bod, uz gol razliku 20:2. Osvojena je jesenja titula, sa četiri boda više od gradskog rivala, a svih sedam u odnosu na Napoli.
Treba pomenuti da je u tom periodu Inter obezbedio i plasman u osminu finala lige šampiona, kada je 24.11. pobeđen Šahtjor iz Donjecka.
Do konačnog uspeha, odbrane titule prvaka, put je dug. igraće se još dosta utakmica, rivali su neugodni i motivisani. Ako predstojeći period bude izgledao bar približno kao mesec snova, Interu nema ravnog na Apeninskom poluostrvu. A nova titula postaće realnost.
Nastavak sezone u Seriji A, zakazan je za 06.januar 2022.godine.