You are currently viewing Zlato u Osijeku za Andreu Arsović

Zlato u Osijeku za Andreu Arsović

Na Gran pri turniru u Osijeku, srpski strelci su osvojili jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju. Drugog dana takmičenja Andrea Arsović je osvojila zlato.

Srpskoj dami s vazdušnom puškom je ovo druga zlatna medalja u ovogodišnjoj Gran pri seriji. Prvu je osvojila prošle nedelje nakon trijumfa na turniru u Rušama.

Mešoviti par pištoljem Brankica Zarić/Duško Petrov je osvojio srebro.

Andrea Arsović i Teodora Vukojević su u polufinalu takmičenja vazdušnom puškom za dame gađale u istoj grupi, s obzirom da su u kvalifikacijama zauzele parne pozicije.

Teodora je bila četvrta, a Arsovićeva šesta. Andrea je bila apsolutni favorit u ovoj grupi. Osvojila je prvo mesto sa 44 osvojena poena.

Vukojevićeva je veliku borbu za drugu poziciju vodila sa Milerovom, Francuskinja je  bila uspešnija, osvojila je 38, pet više od Vukojevićeve i pridružila se Arsovićevoj u finalnoj grupi. Iz prvog polufinala, u finale su se plasirale Ruskinja Anastasija Galašina i Rumunka Laura Georgeta Ilije.

U veoma napetoj završnici turnira, šesnaestim hicem, Andrea je pogodila 10,4 kruga, samo 0,2 više od Francuskinje, i osvojila zlato trijumfom 17:15.