You are currently viewing Zmago Sagadin otvoreno: ABA liga pred raspadanjem?

Zmago Sagadin otvoreno: ABA liga pred raspadanjem?

Nekadašnji slovenački trener Zmago Sagadin izjavio je da ABA ligi preti raspadanje, izjavio je za AntenaZadar.hr

Sagadin je osnovao prvu košarkašku selekciju slovenačke reprezentacije i jedan je od osnivača Jadranske košarkaške lige. Smatra se jednim od najuspešnijih slovenačkih i evropskih trenera sa 25 osvojenih titula državnog prvaka, kako u domaćim prvenstvima, tako i na inostranom nivou. Devet puta je primio nagradu za najboljeg trenera godine u Sloveniji i dobitnik je mnogih ostalih priznanja vezanih za njegovu trenersku karijeru.

Zmago Sagadin dotakao se tema u vezi ABA lige i istako nezadovoljstvo, takođe je izjavio da je liga imala budućnost dok se vodila iz Ljubljane.

“ABA liga je u procesu raspadanja! Stalno to prvenstvo ima svoje protivnike, ima dosta onih i koju žele da ABA liga što pre propadne. Ako ABA liga doživi svoj kraj, biće to samoubistvo za ove naše male države kao Hrvatska, Slovenija, Srbija i ostale. Liga je imala budućnost dok smo je vodili mi Slovenci, dok je središte bilo u Ljubljani, liga je bila na nivou i nije bila politički opterećena”, izjavio je Sagadin

,,Sad ovi koji su trenutno na čelu ABA lige se ni u čemu ne mogu dogovoriti. Pitanje je vremena, opet naglašavam, kad će ABA liga propasti! Biće to zadnji udarac košarci na ovim prostorima. Zato što te nacionalne lige nisu nimalo kvalitetne, tu nema proizvodne igrača, uz to i previše je stranaca“, dodaje Zmago Sagadin.

Dotakao se i stanja u svom nekadašnjem klubu Zadru.

“Tada smo bar proizvodili mlade kvalitetne igrače u Zadru, toga više nema, uz to, dok sam ja bio u klubu smo se i borili za vrh ABA lige, danas je u KK Zadar to samo životarenje, vječita borba za ostanak, katastrofa nad katastrofama. Ovo više nikoga i ne zanima, hoće li Zadar ispasti, neće li ispasti, uvijek isto, to je za sami klub gubljenje vremena i novca. Ne sviđa mi se cjelokupni sistem rada u KK Zadar, stalno se mijenjaju treneri, uvijek sve ovisi o nekim strancima”,naglasio je Sagadin.