You are currently viewing Zvezda se minimalcem izborila za četvrtfinale Kupa Srbije

Zvezda se minimalcem izborila za četvrtfinale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde porazili su danas ekipu niškog Radničkog sa 1:0. Iako minimalnom razlikom, Zvezda je uspela da dođe do plasmana u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Meč je odigran na stradionu „Rajko Mitić“ a rešenje u korist crveno-belih došlo je tek nakon penala.

Zvezda je imala bolju igru sa više od 15 šuteva na gol, tako da se po efikasnosti svakako istakao golman gostiju Filip Dujmović svojim sjajnim odbranama. I Milan Borjan blistao je u penal seriji sa četiri odbrane.

Ohi je otvorio meč. Već u trećem minutu, Zvezda je imala ozbiljnu šansu kad je on prošao po levoj strani, ali mu je Dujmović odbranio šut. Odmah potom pokušao je Ivanić a zatim, u 6. minutu Srnić je probao da zatrese mrežu Radničkog. Sve udare sprečio je golman Radničkog.

Dujmović je i u 32. minutu zabarikadirao gol i odbranio penal Geloru Kangi, a potom i odbranio Ohijev udarac sedam minuta kasnije.

Potom je i Radnički dočekao svoju šansu. Nakon prodora Lazara Jovanovića, Borjan je sprečio asistenciju za siguran gol.

Nakon regularnog toka, rezultat je ostao nerešen, pa se odmah pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Milan Pavkov propustio je prvu priliku za Crveno bele, ali nije to donelo štetu crveno-belima jer je i ekipa Radničkog bila neprecizna. Milan Borjan je odbranio penal Stefanu Mitroviću, a Gelor Kanga je uspeo da probije magičnu odbranu Dujmovića i trećim pogotkom je odveo Crvenu zvezdu u četvrtfinale.

 

This Post Has 2 Comments

Comments are closed.