You are currently viewing Zvezda želi još jedno pojačanje: Koliko je uzdanica TSC-a blizu Marakane?
Foto: instagram.com/fktsc

Zvezda želi još jedno pojačanje: Koliko je uzdanica TSC-a blizu Marakane?

Crvena zvezda je tokom januarskog prelaznog roka dovela nekoliko igrača koji su svoj kvalitet pokazali već na pripremama u Turskoj.

Ipak, menadžment srpskog šampiona ne miruje i poslednje sate pred početak prolećnog dela sezone koristi kako bi angažovao još jedno veliko pojačanje, ovoga puta iz Super lige.

Reč je o vezisti TSC-a Mihajlu Banjcu koji se od decembra spominje kao potencijalni novajlija u Zvezdi. Sportski sektor iz Ljutice Bogdana radi neumorno na realizaciji transfera, ali sudeći prema najavams iz Bačke Topole dogovora još uvek nema.

– Prvo moram da naglasim da izuzetno, izuzetno poštujem klub i ljude koji rade u Crvenoj zvezdi. Ako me pitate da li je naš šampion zainteresovan za Banjca moj odgovor je potvrdan. Intenzivno pregovaramo sa Crvenom zvezdom. I juče i danas smo u telefonskoj komunikaciji. Međutim, deluje da će se transfer teško ostvariti. Prvo, postoji razlika između ponude i potražnje i to je sasvim normalno. Razumem ljude iz Crvene zvezde, kao što oni razumeju i nas. Takođe, nama bi više odgovaralo da Mihajlo Banjac do leta ostane u našem klubu. Imamo uigran tim, on je njegov važan deo, igrao je dobro – navodi čelnik TSC-a za Mozzartsport Janoš Žemberi.

Rok za realizaciju transfera je večeras u ponoć, a prethodno bi Banjac trebalo da obavi lekarske preglede sa novim klubom. Vreme polako curi, što nije jedina otežavajuća okolnost.

– Nisam tip čoveka koji priča u prazno. Zvezda je zainteresovana, ali postoje tu i drugi klubovi. Primera radi, imamo obećanje od praške Slavije da će realizovati transfer narednog leta. Sada su istrošili finansijska sredstva. Pričamo sa njima, dolazili su ovde da uživo gledaju Mihajla. On je stvarno igrao odlično, momak je na ceni. Slavija je pokazala ozbiljan interes, mada nemamo zvaničnu ponudu. Ali odradili su neke korake, i ponudili da ga uzmu na leto. To nam u ovom trenutku više odgovara. Nezvanično, oni su spremni da plate oko 1.500.000 evra. Zvali su nas takođe iz Sportinga i Anderlehta – navodi Žemberi.

Prvi čovek kluba iz Bačke Topole nije želeo da otkrije koliko je novca ponudila Zvezda, ali se u medijima pojavila informacija da je reč o sumi od oko milion evra.