You are currently viewing Zvezdin trenutak istine, na krajnjem evropskom jugu

Zvezdin trenutak istine, na krajnjem evropskom jugu

Srpski šampion, ovih hladnih decembarskih dana, razmišlja o proleću u Evropi. U četvrtak je završni dan jesenjeg dela nadmetanja na međunarodnoj sceni.

Ono što je za sada sigurno, to je daćemo Zvezdu gledati i u 2022.godini, u jednom od Evro-kupova. Da li će to biti nastavak u LIgi Evrope ili selidba u Ligu konferencija, znaće se posle duela crveno-belih u Portugalskoj Bragi. Ono što je najvažnije, Beograđani sami odlučuju o svojoj sudbini. Potrebno je da ne izgube i nastavak u Ligi Evrope je zagarantovan. Sa pobedom, klub iz Srbije osvaja prvo mesto u grupi i direktan plasman u osminu finala LE. Nerešen rezultat takođe omogućuje ovaj scenario, ali samo u slučaju da Midtjilend ne pobedi otpisani Ludogorec u Bugarskoj. Ako Bugari ne izgube na svom terenu u meču poslednjeg kola, Crvena Zvezda čak i porazom nastavlja takmičenje u jačem rangu. U tom slučaju kao drugoplasirana u svojoj grupi.

Zadatak Crvene Zvezde neće biti nimalo lak. Protivnik, Portugalska Braga je ozbiljan klub, godinama pri vrhu u prvenstvu svoje zemlje. U svojim redovima, Portugalci imaju izuzetno kvalitetne pojedince koji su vešto ukomponovani u jak kolektiv. Na domaćem terenu, Zvezdin suparnik je posebno silan i predstavlja moćnog protivnika svim rivalima.

Nadamo se da će uprkos silno motivisanom domaćinu, Zvezda pokazati da je veliki klub, a igrači kadri da polože ovaj, Kako trener Dejan Stanković reče, diplomski ispit jedne generacije.

Podsetimo da je meč koji je odigran u Beogradu između ova dva tima, pripao Crvenoj Zvezdi, rezultatom 2.1.

Susret Braga : Crvena zvezda je na programu u četvrtak od 21h na stadionu Municipal, kapaciteta 30286 mesta.